Cil de Vries' fondsenwervingspagina

by Cil de Vries for Stedenband Tilburg-Matagalpa

Raised
 0
Target
 250

About my fundraiser

Tilburg Ten Miles 2014,

Adalida, een jonge vrouw, moeder van 4 kinderen. Zij kreeg een krediet van 2000 cordoba (ongeveer 80 euro). Ze kocht zaad voor maïs en bonen en huurde één 'manzana' (0,7 hectare). Ik vroeg haar naar haar droom. “Nog een manzana erbij, dan kan ik 2 keer per jaar zaaien en oogsten!” Toen ik afscheid nam zei ze: “Liever nog wil ik een eigen manzana, niet huren maar kopen!!”


In Matagalpa heb ik vrouwen ontmoet die met een klein bedrag een eigen bedrijfje zijn gestart. Daar in Matagalpa betekent dat heel veel, heel veel méér! 
Dat geldt ook voor Juana Miranda. Zij kreeg een lening voor plastic 'kweekzakken' voor koffieplanten. Inmiddels heeft zij met de opbrengst de lening kunnen terug betalen èn extra kunnen sparen. En, zoals ze me vertelde: "Mijn kinderen zijn bijna niet meer ziek omdat ze goed eten nu en dus kunnen ze naar school! Vroeger kon ik hier alleen maar van dromen, nu is het echt!"

Wil jij ook meewerken aan het waar maken van dromen van vrouwen als Juana Miranda en Adalida?
En weet, er bestaat niet zoiets als een te kleine donatie.
Cil de Vries

News (0)

Donations ()

Make the first
Stedenband Tilburg-Matagalpa
Deze stichting zamelt geld in om projecten van kansarme groepen mensen in Nicaragua te ondersteunen. Belangrijkste thema's: onderwijs, vrouwen, moeder-kind, milieu en economie. Het gaat om kleinschalige projecten, die door organisaties in Matagalpa zelf opgezet en uitgevoerd worden. Zie de website: http://www.tilburg-matagalpa.nl Fondswerving vindt vanaf 2016 plaats via http://www.whydonate.nl/stedenband-tilburg-matagalpa/profile/